Stip ter Laan

Stip ter Laan
Stip ter Laan (1948) werkt sinds 1991 als hypno-, regressie- en creatief therapeut in eigen praktijk.

Stip ter Laan, foto Merel Hubatka

Stip ter Laan. Foto: Merel Hubatka

Zij voltooide de opleiding hypnotherapie en NLP bij de SETH te Utrecht (1991). Daarvoor volgde zij de kunstacademie in Amsterdam en Arnhem. Zij was zeven jaar eindredactrice voor TETH (Tijdschrift voor Educatieve en Therapeutische Hypnose), het beroepstijdschrift van de NBVH. Zij schreef in opdracht van Yoka Brouwer het boek NLP en Gezondheid en publiceerde colums en gedichten, waaronder een dichtbundel Gevoelens op Papier.
In 2001 volgde zij de opleiding familie-opstellingen (volgens Hellinger) bij het Hellinger Instituut. Aanvullende opleidingen: imaginatietherapie, creatieve- & oplossingsgerichte psychotherapie, systeemtherapie, inner child work en therapeutic touch. Stip ter Laan werkt vanuit de systemische visie, d.w.z. dat de cliënt niet beschouwd wordt als een losstaand individu, maar als een deel van een groter geheel (het gezin, voorouders). Zo kunnen klachten eveneens als systemisch worden gezien.

Je kunt terecht voor: hypno- en regressietherapie, creatieve- & oplossingsgerichte psychotherapie, gezins- en gesprekstherapie, familie-opstellingen en communicatietraining (NLP).

If you change nothing nothing wil change…

In oktober 2016 verscheen dit artikel in Contact.

In januari 2019 stond dit artikel in Contact.

In december 2019 verscheen mijn tweede dichtbundel
Een Merel bij het Raam, uitgeverij Van Warven

Op 22 januari 2020 verscheen dit artikel in Contact.